Quiz 18/04/15

 

Met 15 enthousiaste gidsen zaten we gezellig bij elkaar in het huidige gidsenlokaal. We moesten ons wat voorbereiden op een scouts-kwis, en na eerst een gezellige babbel  gingen we van start. We werden in twee patrouilles  gesplitst en kozen onze eigen naam. 'Kan er ni op kommen' bestond uit Leen Maus, Betsy, Rita De Geest, Rita Penne, Mieke Penne en Ann De Vos. 'Coccinella's' bestond uit Lea, Ghislaine, Maria De Dyn, Maria V.D. Perre, Lieve V.D. Haute, Mia V. Cauwenberghe en Hilda. De quizmasters waren Lut V.D. Perre en Suzanne Penne. 

De eerste vraag ging natuurlijk over onze morse kennis. Elk wist wel nog een benaming van de tekens, en zo ging het vlot van start. De oplossing was 'WELKOM OP DE SCOUTS KWIS - SUCCES'. De tweede vraag was "Wat weten we nog over Baden Powell"?

Dan volgde een doe taak, namelijk een das-ring maken, die moest passen rond een das. Maria De Dyn was onze mannequin. Een natuur-kwis kon ook niet ontbreken; onze kennis van verschillende bladeren herkennen werd getest.

 De volgende ronde was liedjes beluisteren op cd. Bij het stop zetten van de muziek moesten we om ter vlugst na een fluitsignaal de tekst kunnen verder zingen. We moesten ook een gidsenvlag ontwerpen. Papier, kleefstof,  schaar, kleurpotloden werden  op tafel gelegd en beginnen maar.  Het resultaat was prachtig.  Het volgende was een smaak kim-spel. Lieve V.D.H. en Rita Penne waren de twee smaakproevers.

Tussendoor werd er een kopje koffie gedronken met stukje taart. Lea zorgde ook voor een chocolaatje. ’t Ging er spontaan en gezellig aan toe. Het was een spannende match tussen  beide patrouilles. 'Coccinela’s' wonnen met 54 punten, 'kan er ni op kommen' met 53 punten.

Een hartelijk dank u wel aan de quizmasters. 15 ontspannen en blije gezichten trokken rond 18,00 uur huiswaarts.