GENT 26/09/14

Uitstap naar Gent op 26/09/15

Op zaterdag 26 september vertrokken we met 14 blije gezichten vanuit station Denderleeuw naar Gent, in station Gent vervoegde Bernadette V.D.Perre de groep. Met tram 1 reden we dan verder de stad in tot op de Korenmarkt.

Na een korte wandeling kwamen we aan bij de bootjes voor een rondvaart op de Leie en de Lieve. De ticket- mevrouw begroette ons met "Ha , de groep oude gidsen uit Ninove!”. We mochten plaats nemen in de boot met de Portugese vlag. Een vriendelijke kapitein-gids, die de rondvaart leidde, vertelde ons over de gildehuizen met hun mooie specifieke bouwstijl, met achter iedere gevel een eigen verhaal.We bewonderden de St.Baafskathedraal, de St. Niklaaskerk, het Belfort , Gravensteen, het klooster van de Augustijnen en Dominicanen, het huis van Verhofstadt. Het was zeker een toffe boottocht.

Na de rondvaart kregen we al wat geknor in de maag en gingen we in restaurant “Coeur d’Artichaut” de hongerige en dorstige magen vullen. Om 15uur werden we op het Veerleplein opgewacht door een sympathieke gids, alwaar ook Agnes V.D.Perre zich bij de groep aansloot, de gids loodste ons door het pittoreske Prinsenhof en Sint Elisabethbegijnhof met o.a. het huis van de gekroonde hoofden met zijn geschiedenis, het Gravensteen, het mooie St. Elisabeth begijnhof met de mooie gerestaureerde huisjes. Vandaar ging het nog naar de Kerk van de Augustijnen. Met een ‘boekéken’ bedankten we de gids.

We begaven ons terug met tram 1 richting stationsplein. Op een terrasje genoten we nog van een frisdrankje of iets sterkers om dan moe en voldaan met de trein naar Denderleeuw terug te keren.

Simonne Baeten, die er voor de eerste keer vol enthousiasme bij was, was de fotograaf van de dag, alsook Ann De Vos was druk in de weer met fotograferen. We kijken vol verwachting uit naar het resultaat van hun fotografie.

Een leuk slot aan deze mooie stadswandeling: we kregen rustig de kans om met iedereen eens van gedachten te wisselen.
Met het afscheidslied wensten we elkaar een veilige thuiskomst maar zeker ook op een blij weerzien, bij een volgende activiteit.

Suzanne, Ann, Lut, Irma, Betsy, Lieve, Simonne, Rita, Bernadette, Agnes, Anne-Mie, Jeannine, Erna, Rita, Jacqueline en Hilda.